Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Óvjátok a környezet!

Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért kell környezettudatosan élnünk, a természettel, Földünkkel összhangban. A mai életvitelünk tarthatatlan, már rövidtávon is negatív következményekkel jár. Elég a mostani füstköd riadókra gondolni.
Sajnos az elmúlt 2 évszázad rohamos technikai fejlődései során még nem figyelt fel az ember a környezet terhelésére. A rengeteg hulladék, szemét, a légkörbe került anyagok szemmel látható változásokat okoztak. Ez a folyamat csak egyre erősebb lesz, ha azonnal nem változtatunk. Kis léptékben nem is érezhető a helyzet komolysága annyira, de globális méretekben gondolkodva már igen nagy a baj.
A jó hír az, hogy a változtatáshoz nem kell egy fillért sem feláldoznunk, sőt még spórolhatunk is ha így teszünk. Egy lépést kell először is megtenni. A nagy pénzéhes vállalatok vezetői, a kialakult társadalom belénk neveli a vásárlási kényszert. Vedd meg ezt, meg azt, mert jót tesz neked... a nagy lópikulát! Át kell gondolni, hogy mi az, ami szükséglet és mi az ami igény. A szükségleteinket ki kell elégíteni, mert azok az életfeltételek és egyfajta minimális kényelem megteremtését szolgálják. Az igény már csak luxus, melyre annál többet költünk, minél "gazdagabbak" vagyunk. Igen, még az is sokat költ igényei kielégítésére, aki minimálbérből él. Miért? Mert a társadalom ezt mutatja, hogy tévének lennie kell, márkás, ultramodern telefon kell... egyszerűbben is lehet élni, olcsóbban és hatékonyabban. Ez pedig kényelmesebb, nyugodtabb életvitel lenne.
Néhány ötlet: Kocsmázás, TV nézés helyett kirándulás a barátokkal, sportolás, közös szélerőmű barkácsolás... Autózás helyett busz, vagy vonat... a természetes alapanyagú bevásárlótáska, akár egy életen át is elkísér.

szelektiv-hulladek.jpeg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.